Vlaams Kampioenschap

20/05/2023

Offday in het discuswerpen en herstel in het kogelstoten

Het Vlaams kampioenschap (18/05) is altijd een belangrijk evenement voor atleten in Vlaanderen, en dit jaar was het niet anders. Stijn Spilliaert, Rafael De Wit en Rian Van Den Branden, drie getalenteerde HEL throwers atleten, hadden hoge verwachtingen voor het discuswerpen. Helaas liep het niet zoals gepland, ze hadden allemaal een offday waarop ze niet in staat waren om hun gebruikelijke niveau te bereiken.

Voor Stijn 8e met 46m95, Rafael 9e met 45m51 en Rian 10e met 44m87 was het teleurstellend om te ervaren dat hun worpen niet zo ver gingen als ze gehoopt hadden. Rian en Rafael waren echter vastberaden om zich te herpakken en niet te laten ontmoedigen door hun tegenvallende prestaties. Gelukkig bood het kogelstoten een nieuwe kans.

Met vastberadenheid en focus gingen Rian en Rafael de strijd aan. Ze slaagden erin om een goeie prestaties neer te zetten. Vooral Rian blonk uit, want hij wist een persoonlijk record te behalen in het kogelstoten met 14m56 (5e). Rafael werd 8e met een worp van 14m04.

Ondanks hun teleurstellende offday in het discuswerpen slaagden Rian en Rafael erin om hun competitieve geest te behouden en zich te herpakken. Ze bewezen dat atletiek draait om veerkracht en het vermogen om tegenslagen te overwinnen. Rian zal op de Flanders Cup (20/05) zijn offday in het discuswerpen proberen wegspoelen.

Ander nieuws was er weer te rapen bij Finn de Maere die weer met een persoonlijk record aanknoopte in het kogelstoten (10m78). De 11 meter komt heel dichtbij. Zondag is er Provinciaal Kampioenschap Oost-Vlaanderen pupil/miniem waar Finn ook zijn geluk zal beproeven in het kogelstoten en discuswerpen.

Ook voor Pieter Stuyven wordt het vandaag een belangrijke test na een maandenlange revalidatie. Voor het eerst dit jaar zal Pieter in het Duitse Halle zijn prestaties in kogel en discus op papier zetten. Hopelijk kan hij hier een degelijke prestatie uit zijn werparm toveren.