ONTSTAAN

De geschiedenis van de HEL Throwers

Deze werpers groep kent zijn roots in het jaar 2000 waar de vraag werd gesteld door atletiekclub AC Hamme (via Paul Roels) aan toenmalig top werptrainer François Van Den Branden of zoon Jurgen geen interesse zou hebben om een werptrainer te worden in Hamme.

François Van Den Branden was toen één van de meest toonaangevende werptrainers kogel/discus van België die actief was bij de atletiekclubs in Zele (AC Zele) , Lokeren(AVLO) en Vlierzele sportief (VS) gesteund door zijn echtgenote Maria Van Cauwenbergh .

Zoon Jurgen bleek zoals zijn vader na enkele trainingen toch wel over de nodige trainer capaciteiten te beschikken. Mede door de vorming van zijn vader, coaching van zijn toenmalige nationale trainer George Schroeder en eigen praktische ervaring had hij hier meer dan voldoende bagage voor.

Na het overlijden van vader François kwam hier ook AVLO (Atletiek verenging Lokeren) bij zodat deze werpers groep vooral uit werpers bestaat die uit Hamme, Zele en Lokeren afkomstig zijn.

Al meerdere jaren is dit team niet meer weg te denken uit de hoogste regionen van het werpen.

Deze ruime groep is zo’n 19 tal werpers groot met een reeds een zeer grote staat van dienst waaronder reeds 8 Belgische kampioenen en een karrevracht aan medailles.

Deze groep behaalde reeds 407 medailles op provinciale, Vlaamse en Belgische kampioenschappen.

Een zeer gedreven werpers groep die ook via deze disciplines een meer dan voldoening gevende werpers carrière willen uitbouwen. Hun winners mentaliteit , mentale veerkracht en doorzettingsvermogen sterkt hen ook in hun leven naast deze sport.  Het rijk gevulde palmares van deze atleten spreekt dan ook voor zich.

Ondanks werpnummers een individuele discipline is, groeide dit team uit tot een echte werpers familie die elkaar steunt door dik en dun. Respect voor elke individu wordt hierbij hoog in het vaandel gedragen.

Dit natuurlijk onder toeziend oog van coach Jurgen.

Om dit team te ontdekken nodigen wij u uit om deze site verder te ontdekken.

Over de coach

Omdat ik het als coach moeilijk vind om over jezelf te praten laat ik beter het woord aan mijn werpers groep.

Lex Meiresonne

“Wat vind ik van mijn coach? Goh… hij komt wel al eens te laat op een training en steeds met dezelfde smoes: “ik moest gaan werken.”, maar dat vergeven we hem.
Eens aangekomen op de training is hij steeds gemotiveerd om ons beter en beter te laten worden.

Hij heeft een oog voor details en kan ons vooral goede en duidelijke richtlijnen geven door zijn jarenlange ervaring op hoog niveau.

Hij kan het zelfs nog voordoen ondanks zijn al strammer wordende spieren.

Ook op wedstrijden is hij heel vaak aanwezig met goede tips. Hij weet ons steeds te motiveren en gerust te stellen.
Buiten het werpen kan je ook altijd bij hem terecht in zowel goede als kwade dagen.

Kortom, we willen nog vele jaren met hem verder als coach en we hopen dat we hem nog veel trots kunnen maken door goede prestaties te leveren.

Dank u wel coach voor alles.”

Groetjes Lex .

Els De Ridder 

“De liefde voor het werpen, druipt er van af. Dat kan niemand ontkennen. Je ademt werpen en dat straal je ook uit. 

Je kan mensen motiveren en persoonlijk aanpakken, wat niet simpel is. 

Bovenal vind ik je een topcoach en ontzettend lieve man. “

Groetjes Els.

Finn De Maere

“Beste coach,

U bent iemand waar ik naar op kijk.
U helpt werpers naar de top van hun kunnen.
Je hebt mij van nul naar honderd gebracht.
Daar ben ik u HEEL dankbaar voor.”
Groetjes Finn.

Rian Van Den Branden

Als zoon van coach Jurgen is het toch wel een speciale band. Op de training is het coach en buiten de training is het vader.

Ik kan altijd rekenen op de mentale steun tijdens de trainingen en zeker ook op wedstrijden.

Soms gaat alles van zelf maar soms is er ook tegenslag op wedstrijden of minder gemakkelijke momenten en daar kan ik zeker moed uit coach Jurgen halen.

De technieken in het kogelstoten en het discuswerpen heb ik aan hem te danken en daar zal ik hem ook eeuwig dankbaar voor zijn.

We zijn begonnen met een kleine groep werpers maar deze wordt alsmaar groteren groter. Ik wil de coach hier dan ook bedanken voor alle steun, energie en tijd die hij in zijn atleten steekt. 😊

Groetjes,

Rian.

Heb je een vraag?

 

Contacteer ons