Pieter Stuyven strijdt zich naar zilver op Belgisch kampioenschap en knaller Finn de Maere

15/09/2023

Het Belgisch kampioenschap atletiek junioren en beloften werd dit jaar getuige van een ongelooflijke prestatie van doorzettingsvermogen en vastberadenheid toen Pieter Stuyven, ondanks de complicaties van een recente enkeloperatie, zilver won in zowel het kogelstoten als het discuswerpen.

De weg naar succes voor Pieter Stuyven was bezaaid met obstakels, maar hij liet zich niet ontmoedigen. Na een enkeloperatie die zijn deelname aan het kampioenschap onzeker maakte, zette hij alles op alles om te concurreren op het hoogste niveau. En hij bewees dat zijn vastberadenheid sterker was dan ooit.

In het kogelstoten liet Stuyven zien dat hij zijn vorm had behouden en stootte de kogel naar een mooie afstand (16m68), goed voor een welverdiende zilveren medaille. Maar Pieter Stuyven’s prestaties stopten niet bij het kogelstoten. In het discuswerpen (50m46) herhaalde hij zijn succes en veroverde opnieuw zilver. Ondanks de verzengende hitte op die dag, wist hij zich staande te houden en een goeie worp neer te zetten.

De dag van het kampioenschap bracht echter ook andere opvallende prestaties met zich mee. Rafael de Wit, gooide een persoonlijk record van 14 m15 in het kogelstoten, wat getuigde van zijn toewijding aan voortdurende verbetering. In het discuswerpen (43m00) ondervond Rafael de Wit enige uitdagingen vanwege de hitte, maar zijn prestaties in het kogelstoten waren een stralend hoogtepunt van de dag. Met meer downs dan ups dit jaar is de coach zeer tevreden. Na veel regen komt ook veel zonneschijn Rafael.

Finn de Maere, een jonge atleet in de categorie miniemen, liet ook van zich horen. Hij bereikte persoonlijke records in zowel het discuswerpen (42m07) als het kogelstoten (12m11). Als eerstejaarsatleet voert hij nu de ranglijst aan bij de miniemen, wat veelbelovend is voor zijn toekomst in de atletiekwereld. Heel opmerkelijke jonge kerel.

Op het provinciaal kampioenschap hamer toonde Muriël Stevelinck haar dominante vorm door provinciaal kampioen te worden in zowel in het kogelstoten als het gewichtwerpen. Haar technische vaardigheden en consistentie brachten haar bovenaan het podium. Iantha D’hoey had dit seizoen ook nog wat kracht over en behaalde op de kampioenschap ook zilver in het hamerslingeren. Voor Iantha is dit de 1e medaille op een kampioenschap.

Els De Ridder behaalde zilver in het gewichtwerpen en brons in het hamerslingeren. Haar dochter Helena deed hierin iets beter door met 2 keer zilver aan de haal te gaan in dezelfde disciplines.

Het Belgisch kampioenschap atletiek van dit jaar zal worden herinnerd om zijn opmerkelijke prestaties en inspirerende verhalen van vastberadenheid. Pieter Stuyven’s triomf na zijn enkeloperatie, Rafael de Wit’s persoonlijke record, Finn de Maere’s veelbelovende toekomst en de successen van Muriël Stevelinck ,Iantha D’hoey ,Els De Ridder en Elena Vanderpoorten getuigen allemaal van de vastberadenheid en toewijding van de Belgische atleten. Ze inspireren ons allemaal om onze grenzen te verleggen en onze dromen na te jagen, ongeacht de obstakels die we tegenkomen.

Sponsors

Pieter en coach
Elena – Els en Müriel
Finn