Opnieuw een HEL thrower die de 40 meter muur doorbreekt.

19/08/2023

Op slechts twaalfjarige leeftijd heeft Finn zichzelf bewezen als een werper met uitzonderlijke vaardigheden. Als lid van de miniemen, één van de jongste categorieën in het atletieklandschap, heeft hij al een opvallende prestatie neergezet door de discus over de 40 meter te werpen. Deze prestatie is niet alleen indrukwekkend vanwege de afstand, maar ook vanwege zijn leeftijd en het feit dat hij nog maar een jaar in deze categorie meedoet. Met 41m39 brak hij het clubrecord en voert hij de miniemenranglijst aan. Nog euforisch van de discus kon hij het kogelstoten nog 11m49 optekenen. Hij is hiermee de 13e HEL thrower die de 40 meter muur doorbreekt.

Het discuswerpen, dat finesse, kracht en techniek vereist, is een discipline die vaak wordt gedomineerd door atleten met jarenlange ervaring. Finn bewijst echter dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn voor uitzonderlijke prestaties, mits men toegewijd is aan training en voortdurende verbetering.

Maar Finn is niet het enige opkomende talent in het werpsegment. Lise, een andere jonge atlete, heeft haar naam gevestigd met een persoonlijk record van 33 meter en 43 centimeter in het discuswerpen. Een discipline die precisie en technische beheersing vereist, de discuswerpen is een uitdaging die door Lise met vastberadenheid is aangegaan. Met de draaibeweging in het kogelstoten had ze wat moeite met een afstand van 11m82 . Daar had Lise op iets meer gehoopt.

Het kogelstoten is een andere discipline waarbij deze jonge atleten hun sporen hebben verdiend. Terwijl Lex een persoonlijk record van 11 meter en 30 centimeter bereikte, bleef hij onder de verwachtingen in het discuswerpen ondanks een goeie opwarming. Maar wat erin zit komt er meestal uit.

Elena, aan de andere kant, boekte successen met seizoen beste resultaten van 8 meter en 11 centimeter in het kogelstoten en een worp afstand van 28 meter en 21 centimeter in het discuswerpen. Deze

Het verhaal zou niet compleet zijn zonder Els en Iantha, beide atleten met hun eigen prestaties. Els wist meteen te schitteren met het nieuwe gewicht en wierp over de 8 meter ; 8m 11 .Iantha, hoewel haar discus bij 21 meter en 60 centimeter strandde, toont de vastberadenheid en het doorzettingsvermogen dat nodig is om te blijven groeien in de sport.

Tot slot kwam Pieter ook in actie in het discuswerpen met opnieuw een heel goeie afstand in het discuswerpen ; 53m19 . Ook belandde zijn 6kg zware kogel op 16m34 .

Sponsors