Lise Praet glimmers bright at Belgian scholieren championships, while Lex Meiresonne faces a setback

02/09/2023

Het Belgische kampioenschap voor scholieren is altijd een spannend evenement voor jonge atleten die dromen van succes op nationaal niveau. In de recentste editie van het kampioenschap liet Lise Praet zien dat ze een veelbelovend talent is door twee persoonlijke records te vestigen, terwijl Lex Meiresonne een zware dag had maar nog steeds hoopvol is voor de toekomst. Beide atleten zijn pas eerstejaars scholieren, wat betekent dat ze nog volop de tijd hebben om te evolueren en hun vaardigheden te verbeteren.

Lise Praet, een jonge atlete met een veelbelovende toekomst, heeft onlangs de aandacht getrokken op het Belgische scholierenkampioenschap. Als eerstejaars scholier liet ze zien dat ze klaar is om deel te nemen aan de top van de Belgische atletiekwereld. Tijdens het kampioenschap wierp ze niet één, maar twee persoonlijke records, wat haar prestaties des te mooier maakte.

Haar eerste persoonlijke record kwam in de discipline kogelstoten, met 12m99 was ze dan ook heel tevreden. Het tweede persoonlijke record van Lise kwam in het discuswerpen met 33m58, ze voelde echter dat daar meer had ingezeten. (2x5e)

Aan de andere kant had Lex Meiresonne een moeilijke dag tijdens hetzelfde kampioenschap. Lex, ook een eerstejaars scholier, had te maken met tegenvallende prestaties in het discuswerpen met een worp van 41m37 (5e) . Dit soort dagen zijn moeilijk voor elke atleet, maar het is belangrijk om te onthouden dat sport ups en downs kent. Lex lijkt vastberaden om zijn teleurstelling om te zetten in motivatie om te blijven trainen en groeien als atleet. Volgend jaar gaan we hier vast en zeker van horen.

Wat opvalt aan zowel Lise Praet als Lex Meiresonne is dat ze nog steeds in de beginfase van hun atletiekcarrière zitten. Als eerstejaars scholieren hebben ze jaren van trainen en concurrentie voor de boeg. Het feit dat Lise haar persoonlijke records kon verbeteren, en Lex ondanks een moeilijke dag vastbesloten blijft, laat zien dat ze over de juiste instelling beschikken om succesvolle atleten te worden.

Sponsors