Lex , Ruben en Finn met toppresaties op de interclub min/cad/scholieren.

28/04/2024

Onze minium Fin De Maere (AVLO) blijft het heel goed doen. Nu tijdens de interclub miniemen. Zijn vorige PB van 12m93 moest eraan geloven met een 13m00 worp. Het clubrecord komt nu heel dichtbij. Hij won ook zijn wedstrijd zodat hij www.avlo.be de nodige punten kon geven . De AVLO-ers wonnen ook hun reeks zodat ze zich kunnen opmaken voor de finale.

De volgende HEl thrower is cadet Ruben Van den Broeck (ACHAMME) die wel een opmerkelijke presatie neerzette in zijn 1e wedstrijd. Ruben groeit (letterlijk en figuurlijk) heel snel de laatste tijd. Met een worp van 35m82 deed hij liefst 7m62 beter dat vorig jaar , dat kan tellen !!! . Ruben verbeterde dan nog eens zijn kogelstoten met bijna 2 meter naar 9m84. De muur van de 10 meter lonkt.

Cadet Iantha d’hoey (AC AHMME) deed het ook heel goed door haar reeks te winnen met een worp van 25m16. Ze kon ook nog eens een persoonlijk record optekenen bij het kogelstoten . 7m02 , één meter verder dan haar vorige beste.

Het provinciaal kampioenschap dat Lex Meirsonne (AC HAMME) won kwam nog iets te vroeg door de nog te vermoeide spieren van de stage . Blijkbaar werpt de stage nu meteen zijn vruchten af. Met 47m27 knalde hij naar een nieuw persoonlijk record , maar daar zal waarschijnlijk nog wat meer in. In het kogelstoten kwam het nog tot 12m25 , iets te snel na de discus.

Onze scholiere Lise Preat had wat een offday . Ze kon nog een worp van 12m83 in het kogelstoten etaleren waardoor ze 2e werd maar bij het discuswerpen ging het wat bergaf met 30m49. 5 meter onder haar record , toch nog 3e. Ze gaat hier verder niet veel aan tillen, op naar de volgende.

Maar in een interclub tellen de punten en daar zijn deze HEL throwers zeker in geslaagd om de broodnodige punten voor AVLO en AC Hamme www.achamme.be te halen. Wat kunnen onze grote mannen binnenkort ?

Sponsors