Lex , Jarno , Muriel en Pieter verrassen met persoonlijke prestaties.

23/09/2023

Het zware en lange seizoen loopt bijna op zijn einde maar de meeste HEL throwers willen toch nog eens uitpakken met heel goeie prestaties op de werpmeeting te Eeklo.

Lex Meiresonne, de krachtpatser bij de scholieren, liet het publiek versteld staan met zijn persoonlijke prestaties in zowel het kogelstoten als discuswerpen. Zijn persoonlijke records in beide disciplines waren niet alleen een overwinning voor hemzelf, maar ook een bewijs dat je nooit moet opgeven. Lex liet een persoonlijk record opmeten in het discus werpen (43m78) en deed hetzelfde in het kogelstoten (12m38). Meer dan een meter beter.

Jarno Wagemans maakte een opmerkelijke comeback na maanden van gedwongen inactiviteit. De vastberadenheid waarmee hij elke stap zette, elke worp deed, was een inspiratiebron voor velen. Wagemans bewees dat zelfs na tegenslag, ware atleten de kracht hebben om terug te komen en te schitteren. Hij tekende een seizoen beste worp op van 15m32. Hij gaf al aan dat er nog meer op til is.

In een historisch moment doorbrak Muriel de mythische 20-meter muur in het discuswerpen (20m17). Het publiek kon de vreugde voelen die Muriel ervoer toen de discus de magische grens overschreed. Ze kon ook nog de resterende kracht gebruiken voor het gewichtwerpen .(7m75) en kogel (6m86). De mamma was heel tevreden .Voor dochter en scholiere Lise was het een zwaar seizoen en is kan wel wat rust gebruiken. De kracht was er niet echt meer die dag dit resulteerde nog in een discusworp van 31m63 en een kogelworp van 12m05.

Niet te vergeten is de prestatie van junior Pieter Struyven, die een persoonlijk record optekende in het gewichtwerpen en liet het zware gewicht 16m80 neerploffen. Ook zijn andere prestaties waren bewonderenswaardig te noemen. Discus 50m33 en hamer 46m25. Pieter zal hierbij ook nog aan het Belgisch kampioenschap hamer deelnemen.

Tot slot mag ik zeker Iantha D’hoey niet vergeten . Zij ging op zoek naar een worp boven de 24 meter om het clubrecord hamer te breken maar slaagde er niet in ondanks goeie trainingen . 19m61 was het verdicht . In het discuswerpen kon ze weer een worp over de 20 meter gooien . 21m36.

Sponsors