Laatste dag HEL stage nabeschouwing

15/04/2024


Het was voor coach Jurgen een uitdaging om zo’n jonge groep atleten te begeleiden tijdens deze stage, die zonder twijfel de meest veeleisende tot nu toe was. De focus lag voornamelijk op het ontwikkelen van explosiviteit, veerkracht en doorzettingsvermogen.

Wat betreft hun eetlust, konden ze werkelijk eten als een stel hongerige paarden. Het was geen enkel probleem voor hen om 3 à 4 borden weg te werken, wat eigenlijk niet verrassend is gezien de ongeveer 5000 calorieën die ze dagelijks verbrandden.

De hechte vriendschap binnen de groep heeft zeker bijgedragen aan hun groei, waarbij ze openlijk hun fouten kunnen toegeven als ze iets verkeerds zeggen of doen.

Hoewel er aan het begin van de stage sprake was van enige trainingsachterstand ten opzichte van vorig jaar, is deze achterstand ruimschoots ingehaald gedurende de intensieve trainingssessies, die vaak wel 5 tot 6 uur duurden.

De hoop is nu gevestigd op deze stage als fundament voor indrukwekkende prestaties gedurende het seizoen. Het is vermeldenswaardig dat er, zoals door onze verslaggever Rafael eerder al had opgemerkt, dat er geen testresultaten worden vrijgegeven.

Nu is het tijd om de spieren rust te gunnen. Het was een waar genoegen en een plezier om met deze groep op stage te zijn. Hopelijk ervaren zij hetzelfde gevoel ten opzichte van de coach.


Eindbeschouwing


Lex de jongste HEL thrower is nog steeds de spring in het veld, een aangename kerel om met samen te werpen en te vertoeven.

Heeft bewezen dat hij in het kogelstoten ook nog kan uitblinken .Ook al waren er dagen dat het wat minder liep, toch deed hij gedreven voort. Lexieman , misschien moet Marvel ook eens een film van hem maken. Hopelijk kan hij nog dit jaar wat aan kracht winnen.

Eindresultaten:

DISCUS: ???

KOGEL: ????


Voor Pieter was dit een een ware test na zijn blessure (die nog eens moeten worden geoppereerd ) . Een test die hij met glans heeft doorstaan. Geen enkele reactie meer waardoor hij voor de volle 100% kon werpen. Had ook nog wat discustraining achterstand die nu ruimschoots in ingehaald. Samen met Lex onze meester editer.

De tests wezen uit dat er dit seizoen nog heel veel mogelijk is. Geloof in eigen kunnen zal hierbij doorslaggevend zijn. Pieter (student bedrijfsmanagement – marketing) wist ook altijd tijd te vinden om voor school te werken.

Eindresultaten:

DISCUS: ???

KOGEL: ????


Andert, onze filosoof, die nog steeds op een grappige manier de dingen kan benoemen. Andert had heel wat trainingsachterstand door zijn studies als chemicus , hier moet hij trouwens ook nog een tandje bijsteken. Deze stage zal hem de nodige kracht geven.

Geeft niet snel op en mag gerust fier zijn over zijn resultaten.

Eindresultaten:

DISCUS: ???

KOGEL: ???


Rafael, deze vriendelijke jongeman had ook wat trainingsachterstand door zijn tot nu toe zeer succesvolle studies als orthopedagoog . Toffe kerel om er een gesprek mee te hebben.

Gaf ook nooit op , ook al ging het moeilijker . Twijfel niet aan jezelf , je doet het heel goed.

Eindresultaten:

DISCUS: ????

KOGEL: ????


Rian, de jongeman blijft groeien. Worpen waarbij de coach even met zijn wenkbrauwen moest pronken.

In het discus en kogel wordt hij technisch steeds beter en dit brengt leuke afstanden met zich mee. De vele sauna sessies kon hij zeker appreciëren . De laatste test heeft hij aangetoond dat hij in staat is tot sterke worpen als het even tegenzit. Stem als een klok die het gebouw doet daveren.

Eindresultaten:

DISCUS: ?????

KOGEL: ????