Laatste dag HEL stage met fantastische eindresultaten!

09/04/2023

Voor coach Jurgen was het een uitdaging om zo’n jonge groep en 1 master mee op sleeptouw te nemen. Vorige stages waren steeds met oudere groepen. De 1ste dagen waren vrij zwaar met belasting op alle spieren. De nadruk lag op stabiliteit, kracht en lenigheid.

In de beginfase is het perfect normaal dat dit doorwoog op de geworpen afstanden.

Trainingsdagen tot 5 uur waren geen uitzondering. Dit werd gecompenseerd door massa’s voeding te verorberen. Na verloop van tijd begonnen deze intensieve trainingen te resulteren in betere prestaties. Deze stage zal de grondlegger zijn tot knappe seizoensprestaties.

Final Day

 


Eindresultaten


Lex de jongste HEL thrower was de spring in het veld, voor een grap was hij steeds te vinden. Vorig jaar werd hij nog Belgisch kampioen bij de kadetten en nu had hij de opdracht de zwaardere gewichten als 1ste jaars scholier te trotseren.

Een leuke kerel om samen mee op stage te vertrekken. Ook al waren er dagen dat het wat minder liep, toch deed hij gedreven voort.

Eindresultaten:

DISCUS: 41m70

KOGEL: 12m15


Voor onze goedlachse Elena was dit ook zoals bijna iedereen haar 1ste stage. Tussen al die jongens kon zij goed haar mannetje staan. Elena kon ook steeds vertrouwen op haar vriend Rafael en mama Els als het wat lastiger ging. Zij is een meester in het maken van de talrijke filmpjes die te bewonderen zijn op onze verschillende media. Ook haar werpprestaties bleven niet onopgemerkt.

Eindresultaten:

DISCUS: 31m10

KOGEL: 8m28


Voor Pieter, de Belgische kampioen scholieren van 2 jaar geleden was dit een ware beproeving en een ware test. Voor de diegene die het nog niet weten, Pieter worstelt reeds 2 jaar met een enkel blessure na een schaatsavontuur en daarop slecht uitgevoerde operatie.

De veerkracht die Pieter heeft getoond is echter bewonderingswaardig te noemen met meer dan verwacht uitstekende resultaten.

Eindresultaten:

DISCUS: 50m71

KOGEL: 17m17


Andert, onze filosoof, die ons op een grappige manier laat nadenken over bepaalde dingen is ook zo’n werper die het niet opgeeft. Andere worp en beter proberen!

Naast zijn studieboeken die hij heeft meegenomen wist hij stilaan ook zijn draai te vinden in het werpen. Hij mag gerust fier zijn over zijn resultaten.

Eindresultaten:

DISCUS: 35m00

KOGEL: 11m48


Rafael, voor de 1ste keer vliegen en de 1ste keer in de sauna, wat een ervaring! Deze vriendelijke jongeman wist zich na het einde toe te profileren naar een volleerde werper. Dit jaar komt er veel meer uit, daar ben ik zeker van, geloof in jezelf! De discus kon hem meer bekoren dan de kogel.

Eindresultaten:

DISCUS: 46m60

KOGEL: 14m21


Het is echt niet evident om als master deze stage te voltooien tussen al dat jonge geweld, maar Els kon haar vrouwtje wel staan. In de zwaardere momenten wist Els zich er door te slaan. Opgeven staat duidelijk niet in haar woordenboek. Na een langere inactieve periode kon ze zelf al een paar persoonlijke (training) records optekenen.

Eindresultaten:

DISCUS: 18m20

KOGEL: 6m75


Rian, wat een sterke kerel is deze gast geworden!

In de powerzaal etaleert hij zijn uitstekend goeie techniek in zijn krachttraining. Hij heeft zijn stage tot een goed einde kunnen brengen, al moest hij zich inhouden in de discus eindresultaten. Hopelijk kan hij na enkele kiné sessies weer op volle kracht werpen. Sterker is hij zeer zeker geworden.

Eindresultaten:

DISCUS: 43m00

KOGEL: 14m29