Jong talent Finn de Maere Schittert op Belgisch Kampioenschap Miniemen

30/09/2023

In de schaduw van het Belgisch kampioenschap miniemen rees een nieuw talent op: de 1e jaars miniem Finn de Maere, die zijn naam met goud bezaaide in het discuswerpen en een indrukwekkende 2e plaats behaalde in het kogelstoten. Zijn prestaties markeerden niet alleen het hoogtepunt van zijn seizoen, maar vestigden ook de aandacht op dit opkomende atletiekfenomeen.

Discuswerpen: Goud voor Finn de Maere

Finn de Maere verbaasde het publiek en de concurrentie door met groot gemak het discuswerpen te winnen. Als 1e jaars miniem liet hij zien dat leeftijd geen belemmering hoeft te zijn.. Met heel technische perfectie gooide Finn opnieuw over de 40 meter muur (41m03), waarmee hij zijn concurrenten ruimschoots achter zich liet. Zijn gouden medaille in het discuswerpen was niet alleen een triomf voor Finn, maar ook een belofte van wat nog komen gaat.

Kogelstoten: Indrukwekkende 2e Plaats voor De Maere

In het kogelstoten ging Finn de Maere de strijd aan met gelijkgestemde atleten, en opnieuw bewees hij zijn talent en vastberadenheid. Met een heel goeie draaitechniek eindigde Finn op een prachtige 2e plaats (11m84) . Zijn zilveren medaille was het resultaat van uren toewijding aan training en een ongekende passie voor de atletieksport. Het podium in zowel het discuswerpen als het kogelstoten weerspiegelt de veelzijdigheid en het doorzettingsvermogen van deze jonge atleet.

Voor Finn de Maere was het afgelopen seizoen niet alleen een reeks van overwinningen, maar ook een periode van persoonlijke groei en doorzettingsvermogen. Als 1e jaars miniem wist hij de uitdagingen van hogere leeftijdscategorie├źn het hoofd te bieden en zijn stempel te drukken op het Belgisch kampioenschap. Zijn coach en mede-atleten prijzen niet alleen zijn fysieke kracht, maar ook zijn mentale volwassenheid op de atletiekbaan.

Met goud in het discuswerpen en zilver in het kogelstoten heeft Finn bewezen dat zijn naam onthouden moet worden. De toekomst van de atletiek lijkt helder met dit opkomende talent dat straalt op het sportieve toneel.

Sponsors