Jeugdige HEL throwers geven het goeie voorbeeld

10/04/2024

Met al dat stagegeweld zouden we onze jeugdige atleten bijna vergeten. In het kogelstoten heeft miniem Finn de Maere (www.avlo.be) de smaak al goed te pakken door een nieuw persoonlijk record te vestigen .Met een verre worp van 12 m83 centimeter heeft Finn niet alleen zijn eigen grenzen verlegd, maar heeft hij ook de standaard voor zijn club naar nieuwe hoogten getild. Het 34 jarige club record (13m04) van Christof De Ruysscher (atleet van wijlen werptrainer Francois Van Den Branden) zal er jammer genoeg dit jaar aan moeten geloven vrezen we.

In zijn voetsporen volgde ook Liano Muydermans met 9m25, een persoonlijk outdoor record . In het speerwerpen wist Finn 32m92 ver te werpen , Liano wierp dan weer 32m88 , een nieuw pr . In de wedstrijd daarop kon Finn bijna zijn pr werpen (42m07) met 42m04.

Zowel in het kogelstoten en discuswerpen leidt Finn hiermee bij de miniemen jongens.

Iantha D’hoey (www.hamme.be ) liet zich dat weer opmerken door in Eeklo haar eigen clubrecord in hamerslingeren te verbeteren naar 26m75. Eerder had zei ook al haar persoonlijk record verbeterd in het discuswerpen waarmee ze ook bij de dames kadetten leidt. Ook Iantha jaagt het clubrecord van 30m55 na. Ze is vastberaden om dit te breken.

Sponsors