Jarno , Rian en Finn zorgen voor heel goeie resultaten dit weekend !!!!

19/02/2023

Laten wij beginnen bij onze jongste HEL thrower Finn De Maere . Als 1e jaar miniem lijkt deze jonge knaap de 1 kg zwaardere kogel meer en meer onder de knie te krijgen.

Meer nog als enige in Belgiƫ begint hij de draaitechniek bij het kogelstoten als geen ander te beheersen. Hij stopt zijn voorliefde voor het werpen niet onder stoelen of banken. Even gedreven is zijn vader Mario die soms heel Belgiƫ afreist om een geschikte wedstrijd voor zijn zoon te vinden. Nu was het Waalse Mons of Bergen aan de beurt. Finn verbeterde zijn eigen clubrecord 2 maal en liet de kogel 10m32 ver landen.


Voor Jarno Wagemans en Rian Van Den Branden stond er de belangrijkste indoorwedstrijd van het jaar op het programma nl. het Belgisch kampioenschap . Ondanks dat Jarno al jaren aan de Belgische top staat in het kogelstoten en al de master leeftijd nadert blijft hij dit toch altijd maar doen . Na brons op de provinciale en Vlaamse kampioenschappen lukte hem dit ook op de Belgische kampioenschappen met een worp van 15m79 meteen zijn seizoensbeste. Brons voor Jarno dus !!!


Ook de zoon van coach Jurgen doet het elke wedstrijd beter en beter. De 22 jarige jonge kerel begint stilaan aan te sluiten met de top 5 , verwacht wordt dat hij dit jaar met nog enkele HEL throwers nog een paar puike prestaties zal neerzetten. Het doel was de finale gooien en dat lukte nog aardig ook . En ja hoor met weer een persoonlijk record van 14m34. Een afstand waar hij best heel tevreden mee was.