Interclub AVLO- first league

12/05/2023

Atletiek club AVLO heeft zich altijd ingezet met ongekende toewijding en passie voor de atletieksport. De club heeft altijd gestreefd naar het beste en heeft nooit opgegeven in hun inspanningen om hun doelen te bereiken. Helaas heeft de interclub niet gebracht wat ze hadden gehoopt en is de club uiteindelijk in extremis naar een lagere afdeling moeten zakken. Reden was de vele gekwetsten. Maar AVLO zou AVLO niet zijn om zich te weren als een duivel in een wijwatervat.

HEL thrower Rian domineerde het discuswerpen en won met een worp van 45m15. Rian kon zo weer de 45 meter muur doorbreken en nu ditmaal zonder pijn. Echter tot zijn ergernis begonnen ze na de 4e worp al aan het kogelstoten. Kogelstoten en discuswerpen zijn 2 verschillende disciplines en dit vergt voorbereiding en focus. Zonder enige opwarming en focus begon hij aan het kogelstoten en werd hij nog 3e met een worp van 14m07. Deze kronkel van de organisatie zou AVLO zuur opbreken.

Een overwinning van Charlotte Van Hese (5000m), twee 2e plaatsen van Matthias De Leenheer (in hinkstap en verspringen), Svea Van Laere (verspringen) en Rhune Vanroose (3000m) konden het tij niet keren. Met gedeelde punten kwamen we één plaats te kort om in de first league te blijven.

Maar ondanks deze teleurstelling blijft AVLO een club vol trots en moed. Ze hebben zich niet laten ontmoedigen door hun degradatie, maar in plaats daarvan hebben ze hun blik gericht op de toekomst en zijn ze vastbesloten om terug te keren naar het hoogste niveau.

Het is bewonderenswaardig om te zien hoe AVLO met deze tegenslag omgaat. Hun vastberadenheid en optimisme zijn een voorbeeld voor ons allen. En hoewel het misschien een stap terug lijkt, is het belangrijk om te onthouden dat elke tegenslag een kans biedt om sterker terug te komen.

AVLO zal ongetwijfeld weer opstaan en hun plaats aan de top weer innemen. Hun toewijding en passie voor de atletieksport zijn onmiskenbaar en hun inzet en doorzettingsvermogen zijn iets om te bewonderen.

Alle uitslagen