HEL throwers nemen 5 medailles mee naar huis toe !!!

22/04/2024

Op het provinciaal kampioenschap konden twee opkomende talenten: Lex Meiresonne en Lise Praet een titel bemachtigen.

Lise won het kogelstoten met een goeie worp van 13m05 .In het discuswerpen toonde Lise haar progressie met 35m34 centimeter, waarmee ze de zilveren medaille veiligstelde. Hopelijk kan ze de veel betere worpen in de toekomst binnenhouden.

Lex Meiresonne liet ook van zich spreken door met een afstand van 43m83 de titel te veroveren in het discuswerpen voor scholieren. Maar zijn triomftocht stopte daar niet. In het kogelstoten behaalde brons met een heel natte worp van12m36.

Naast de scholierencompetitie viel er ook een medaille bij de senioren. Rian Van Den Branden veroverde de bronzen medaille in het kogelstoten met een worp van 14m64.

Opvallend was ook de deelname van Jarno Wagemans, die na een reis van 6 weken in Afrika terugkeerde om deel te nemen aan het kampioenschap. Met een worp van 14m33 centimeter verdiende hij de vijfde plaats, wat gezien de wat trainingsachterstand best ok was. Hij wou nog eens bij de guys zijn .

Andere opmerkelijke deelnemers waren Rafael de Wit, die met 13m01 de 7e plaats behaalde, en Jonas Verduyckt, die met 9m90 centimeter de 9e plaats veroverde. In het discuswerpen ging het Rafael iets beter af, waar hij met een worp van 45m58 centimeter de vierde plaats behaalde.

Ook Pieter Stuyven maakte indruk met een worp van 44m73 centimeter, waarmee hij de 5e veroverde. Rian Van Den Branden voegde nog een verdere prestatie toe met 42m61 centimeter 7e plaats te behalen. Jonas Verduyckt sloot de top12 af met een respectabele worp van 32m 60 centimeter.

Ondanks een zware stage een week voor het kampioenschap wist deze groep atleten (Rian, Raf, Lex en Pieter) nog steeds indruk te maken op de coach. De toekomst lijkt veelbelovend voor deze getalenteerde sporters, en hun doorzettingsvermogen belooft nog meer successen in de komende competities.

Ook Iantha D’Hoey en Jorinde Dieleman verdiende een eervolle vermelding door 4e en 11e te worden in het discuswerpen met een afstand van 23m94 en 15m30.

In de barre koude deed miniem Finn de Maere deed er nog een schepje bovenop door zijn PB in het discuswerpen te verbeteren tot 42m28.

.

Sponsors