Goeie prestaties op de werpmeeting in Eeklo.

01/06/2023

Lex Meiresonne verbetert persoonlijk record discuswerpen, Muriel Stevelinck schittert in kogelstoten.

Lex Meiresonne, een jonge en gedreven atleet, verbeterde hij zijn persoonlijk record en zette hij een indrukwekkende afstand neer. De atleet, die bekendstaat om zijn vastberadenheid en harde werk, toonde zijn vaardigheid en doorzettingsvermogen op het veld. Zijn discus landde 42m65 ver. Hier was hij heel tevreden mee . Lex deed ook mee aan het kogelstoten met een worp van 10m77 .

Aan de andere kant van het veld verbeterde Muriel Stevelinck haar persoonlijk record in het kogelstoten met een worp van 07m37. Door het lange wachten tussen de werpnummers was de friste er wat uit en liet ze 17m11 in het discuswerpen. Ook hamerslingeren was iets minder met een worp van 20m05.

Ook Els de Ridder was van de partij en kon ondanks wat gezondheidsissues toch nog een worp van 07m22 in het kogelstoten realiseren. Wel was ze snel weer naar huis toe om te rusten en krachten op te doen voor het Belgisch kampioenschap masters .

Iantha D’hoey, onze nieuwste HEL thrower , benaderde bijna haar persoonlijk record tijdens het discus met 21m01 .Hoewel ze haar record net niet verbeterde, was haar prestatie toch bevredigend voor haar coach Jurgen. Het feit dat ze zo dicht bij haar persoonlijk record kwam, geeft haar en haar coach het vertrouwen om door te blijven werken en te streven naar nog betere resultaten in de toekomst.

Helaas had Pieter Stuyven een mindere dag in zijn beide werkdisciplines en kon hij niet zijn gebruikelijke niveau bereiken. Zijn kogel landde 16m04 ver en in het discuswerpen liet hij 6 ongeldige worpen optekenen. Ondanks zijn inzet en toewijding slaagde Pieter er niet in om de gewenste prestatie neer te zetten. Als ervaren atleet weet hij echter dat dit een deel is van de sport en zal hij de tegenslag gebruiken als motivatie om sterker terug te komen in zijn volgende wedstrijden.