Finn de Maere wipt over de 45-meter muur bij de miniemen.

08/05/2024

De werperswereld werd onlangs opgeschud door de ongeëvenaarde prestatie van Finn de Maere, een jonge atleet bij de miniemen.Met een verbluffend nieuw persoonlijk record van 45m26 centimeter bij het discuswerpen heeft Finn niet alleen zijn eigen grenzen weer verlegd. More is yet to come.

Finn’s sprong voorwaarts van 42m28 centimeter naar deze indrukwekkende 45m26 markeert een opmerkelijke mijlpaal. Op deze jonge leeftijd laat hij zien dat hij niet alleen de te kloppen man is, maar ook een buitengewoon leervermogen en technische vaardigheid bezit die verder gaan dan zijn jaren.Het is duidelijk dat Finn zich in een cruciale fase van zijn groeiproces bevindt, waarbij zijn potentieel nog lang niet volledig benut is. Zijn vermogen om zichzelf voortdurend te verbeteren en zijn technische perfectie zijn tekenen van een toekomstige ster in de atletiekwereld.

Naast Finn’s opvallende prestatie was er ook Rian Van Den Branden, wiens vaardigheden in het kogelstoten niet onopgemerkt bleven. Ondanks de uitdagende weersomstandigheden (in Tienen) wist Rian een persoonlijk record van 15m32 centimeter te behalen. Het discuswerpen was echter een ander verhaal, waarbij het weer (met zwembroek) zijn tol eiste. Met een resultaat van 43m74 , kon Rian zijn volledige potentieel nog niet laten zien.

In Eeklo, waar het wat beter weer was traden 3 HEL throwers naar voor . Ianta D’hoey die weer een sterke prestatie neerzette door de discus 26m29 ver te gooien. Iets onder haar PB. Lise Praet wist dan weer 34m84 ver te gooien in de discus en 13m04 met de kogel. Maar deze dames kunnen heel wat beter. Wie zeker een offday had was Rafael de Wit die 42m23 gooide met de discus . Het kogelstoten viel dan nog wel mee met een worp van 13m50.

Jorinde Dieleman kon een nieuw record vestigen in het discuswerpen met 15m39 en Liano Muyldermans kon weer bijna de 9 meter overschrijden in het kogelstoten met 8m92.

Sponsors