Finn De maere: een grensverleggende discuswerper bij de miniemen.

18/06/2023

In de wereld van het discuswerpen bij de miniemen is er één naam die de aandacht trekt en blijft verbazen: Finn De maere. Ondanks dat hij slechts in zijn eerste jaar als miniem actief is, heeft Finn al indrukwekkende prestaties geleverd en voert hij de ranglijst aan bij zijn leeftijdsgroep. Als Finn De maere zo vroeg in zijn carrière al zo’n indrukwekkende stempel kan drukken op de wereld van het discuswerpen bij de miniemen, is het spannend om te zien waar zijn talent en toewijding hem in de toekomst zullen brengen.

Zaterdag (17/6) wierp hij reeds de discus 36m51 ver. Vandaag deed hij er nog een schepje bovenop 37m76 !!!! . In de kogel liet hij 10m56 optekenen.

Door de passie die Finn in de werpsport legt besloot zijn zus Renke voor de eerste keer de werpsport te verkennen. Ze wierp de kogel 7m04 ver en de discus 13m99. Het is duidelijk dat atletiek een echte passie is geworden in de De maere-familie.

Bij de kadetten dames discus was ook een dame die weer in het oog sprong met een nieuwe persoonlijk record . Iantha D’hoey ! Met 21m42 kan de coach de HEL throwers site weer aanpassen. Iantha (2e) kon net als Finn(1e) en Renke (2 x 3e)een mooie medaille in ontvangst nemen. Het is geweldig om te zien hoe ze elkaar ondersteunen en aanmoedigen om hun doelen na te streven.

HEL thrower Pieter reisde naar het Nederlandse Sittard om zijn geluk te beproeven in het discuswerpen. Hoewel Pieter helaas niet zijn verwachtingen in kon inwilligen, moet worden benadrukt dat de sport vol uitdagingen en ups en downs zit. Het vergt moed om jezelf keer op keer uit te dagen en te blijven groeien, ongeacht de resultaten. Pieter gooide de kogel 16m40 ver en de discus 49m23.

In de atletiekwereld is het belangrijk om te onthouden dat elke prestatie, groot of klein, een stap voorwaarts is. Finn De Maere, Iantha en Pieter zijn drie atleten die de kracht van vastberadenheid, doorzettingsvermogen en het streven naar persoonlijke verbetering belichamen. Ze dagen zichzelf voortdurend uit, zowel fysiek als mentaal, om hun grenzen te verleggen en hun prestaties naar nieuwe hoogten te brengen. Dit is ook de sterkte van deze groep ; een echte werpersfamilie !