Finn de Maere blijft hoge toppen scheren .

24/07/2023

In de wereld van atletiek zijn er altijd opkomende talenten die op jonge leeftijd al opvallende prestaties leveren. Finn de Maere, een 1e jaars miniem, is zo’n talent dat zijn stempel heeft gedrukt op het discuswerpen en kogelstoten.

Met een indrukwekkende worp van 39 meter en 26 centimeter verbrak hij niet alleen zijn persoonlijke record, maar zette hij ook een nieuwe standaard voor zijn leeftijdsgenoten. Zijn technische vaardigheden en atletisch vermogen waren duidelijk te zien toen de discus majestueus door de lucht zeilde, ver voorbij de prestaties van zijn concurrenten. Deze prestatie leverde hem niet alleen de eerste plaats op.

Niet tevreden met slechts één record, schakelde Finn de Maere na het discuswerpen direct over naar het kogelstoten. Met immense kracht en precisie slingerde hij de kogel naar een afstand van

11 meter en 29 centimeter , tevens een nieuw clubrecord . Zijn consistentie en vastberadenheid in het kogelstoten maken hem tot een gevreesde concurrent voor zijn tegenstanders.

Wat deze prestaties nog indrukwekkender maakt, is het feit dat Finn de Maere slechts een 1e jaars miniem is. Hoewel hij een van de jongsten in zijn categorie is, heeft hij zichzelf weten te onderscheiden van zijn leeftijdsgenoten en heeft hij zichzelf aan de top van het Belgisch klassement geplaatst in zowel het kogelstoten als discuswerpen.

Ook een opkomend talent is Pieter Stuyven , hij slaagde er terug in om zijn discus over de 50 meter te werpen met een worp van 50m90. De 2e gerangschikte atleet van België zal dit seizoen nog meerdere keren van zich laten horen.