Een goeie start op de Provinciale Kampioenschappen!

24/04/2023

2 HEL thrower dames konden hun intrede doen op de 1e dag van het provinciaal kampioenschap in Ninove.

Voor Iantha was het de 1e keer dat ze in de werpers ring kwam te staan in een kampioenschap. Het slechte weer en de koude speelden haar parten maar toch kon ze de finale (8e) nog halen met een discusworp van 18m12. Niet het verhoopte resultaat maar deze juffrouw is nog maar pas bij onze werper groep en zal zeker nog verbeteren.

Elena had ook op betere afstanden gehoopt maar kon toch 2 bronzen medailles in de wacht slepen. 27m57 in het discuswerpen en 7m84 in het kogelstoten.


Op de 2 dag reisden zelfs 7 mannelijke HEL throwers naar Sint-Niklaas af om hun geluk te beproeven. Zoals Lantha is Ruben een nieuwe HEL thrower bij onze werpersgroep. Ook hij behaalde de finale (8e) met een persoonlijk discusrecord van 28m20! Dit record werd gevolgd door een grote honger.

Lex deed het dan weer beter alleen waren de constante regenbuien wat een spelbreker. Lex kon wel de zilveren medaille bemachtigen in het discuswerpen met een worp van 40m36 en hij was daar best tevreden mee. De coach was ook tevreden met het toffe cadeautje.


De senioren HEL throwers deden het ook prima hoor. In de werpnummers (discus-kogel) is Oost-Vlaanderen de sterkste competitie van alle provincies. In het kogelstoten kon Jarno de zilveren medaille opspelden met een worp van 15m24. Rafael (6e) wierp dan weer een nieuw persoonlijk record van 14m09, Rian (9e) met 13m19 en Jonas (11e) met 10m28.

Ook in het discuswerpen waren we sterk vertegenwoordigd met Stijn (4e) die de discus 47m79 ver liet landen, gevolgd met alweer een persoonlijk record voor Rafael (5e) 46m78 en Rian (6e) 44m95. Hopelijk kan Rian zijn niveau terug opkrikken naar het niveau van Stijn en Rafael. De kiné is hier alvast positief over.