Belgische en kampioenschappen voor masters en studenten.

26/02/2023

Op de Belgische kampioenschappen studenten traden 2 HEL throwers aan. Rafael De Wit en Jonas Verduyckt. Voor Rafael liep de wedstrijd wat minder ondanks zeer goeie trainingen , maar wat erin zit komt er meestal wel uit . Niettemin mocht hij toch een nieuw persoonlijk record optekenen van 13m81. Hij werd hiermee 7e. De belangrijkste afspraak komt nog nl. het Belgisch kampioenschap beloften op 5/3 waar hij vermoedelijk zal strijden om een podiumplaats.

Voor Jonas was deze wedstrijd om opnieuw wat competitieritme op te doen. Zijn examens waar hij voor geslaagd was (proficiat Jonas) trouwens gingen voor. Met een worp over de 10 meter zonder enige training achter de kiezen was dan best OK . Hij werd 19e met 10m24.

Binnen de HEL throwers hebben we ook een aantal masters die onze groep met raad en daad bijstaan met hun levenservaring. Dit maakt deze groep ook sterk . Jong en oud samen.

Op het Belgisch kampioenschap maakten 3 HEL throwers hun opwachting in het kogelstoten. 1 heer en 2 dames ; Peter Van Driessche , Katrien Huysse en Muriel Stevelinck.

Peter (M45) was gekomen voor de 10 meter en deze haalde hij dan ook met 10m09 . Hij werd hiermee 6e in zijn categorie. Omdat dit voor de master ook een provinciaal kampioenschap was mocht Peter zich toch bekronen tot provinciaal kampioen .

Katrien(V45) gooide onder impuls van zoon Pieter de kogel 6m27 ver. Daar was Katrien best tevreden mee .Zij werd 5e op het BK en kom toch zilver meegraaien op het provinciaal kampioenschap.

Muriel (V40) op haar beurt naderde op een zucht haar persoonlijk record (6m99) met een worp van 6m96 . De 7 meter moet er dit jaar aan geloven !!! Ze werd hiermee 5e op het BK en ook zij kon zilver meenemen naar huis nemen op het PK .