7e stagedag van de HEL-throwers

08/04/2023

De voorlaatste stage dag zit er weer op!

De HEL-throwers begonnen hun ochtend weer met een stevig ontbijt, omdat er een competitieve kogeltraining te wachten stond.

Tijdens de training werden de HEL-throwers op de proef gesteld om zo ver mogelijk te werpen bij volgende oefeningen: achterwaartse kogelworp, voorwaartse kogelworp, standworpen, Afrikaanse draai en volledige draai. De dames draaiden niet, maar deden tegenvoetse worpen en een glijbeweging in plaats van een draaibeweging.

Tijdens het kogelstoten namen we afscheid van onze Deense amigo’s Knud en Inge, wereldkampioen masters hamerslingeren. Wat een geweldig koppel!

Daarna was het tijd voor de HEL-throwers om even terug op adem te komen en een stevig middagmaal te eten, omdat er nogmaals een competitieve discustraining op hen te wachten stond.

 


De HEL-throwers begonnen aan hun laatste training van de dag, het discuswerpen. Ook hier werden ze op de proef gesteld, zo ver mogelijk werpen adhv volgende oefeningen: standworp, Afrikaanse draai en volledige draai en voor de master onder ons een initiatie Deense kinderdans.

Na de vele mooie resultaten van de HEL-throwers, was het tijd om een duikje te nemen in he zwembad, waar zeker Andert van genoten heeft!


Day 7