3e HEL thrower over de 15 meter !

20/05/2023

Rian Van Den Branden gooit als derde HEL kogelstoter over de 15 meter.

Op de Flanders cup meeting te Lokeren heeft Rian Van Den Branden onlangs een mooie prestatie geleverd door als derde HEL kogelstoter ooit de 15 meter (15m05) te overschrijden na Stijn Spilliaert (17m09) en Jarno Wagemans (16m86). Rian schakelde op het einde van vorig jaar over van een glijtechniek naar de veel moeilijkere draaitechniek. En dat loonde! Van de 13m64 van vorig jaar naar een 15m05 is een opmerkelijke prestatie en verbetering.

Rian begon zijn reis in de atletiekwereld al op jonge leeftijd en heeft sindsdien gestaag vooruitgang geboekt. Met behulp van zijn toegewijde coach en zijn eigen vastberadenheid heeft hij zichzelf steeds uitgedaagd om zijn grenzen te verleggen.

Na afloop van de wedstrijd sprak Van Den Branden over zijn emoties en inzet: “Dit is een ongelooflijk moment voor mij. Ik heb maandenlang keihard getraind om hier te komen, en het voelt geweldig om mijn doel te bereiken. Ik ben dankbaar voor de steun van mijn coach, mijn familie en mijn werpmakkers die me altijd hebben aangemoedigd.”

In het discuswerpen had hij met zijn laatste worp wat pech door ongeldig te werpen maar worpen over de 47 meter zitten er zeker in. Zijn discus strandde op 45m11.

Op deze meeting waren ook 2 masters van de partij. Met een ongelooflijke worp deed Peter Van Driessche zijn discus 39m13 ver landen. 10 jaar geleden dat hij deze afstand nog wierp ! De powertraining van afgelopen winter heeft dan toch zijn nut gehad. Muriel Stevelinck kwam ook met een persoonlijk record aandraven in het speerwerpen . Ze plantte de speer 17m25 ver. Wat een dag voor onze HEL-throwers ! Proficiat Pieter, Rian, Peter en Muriel.