2 medaillewinnaars op Belgisch kampioenschap masters mannen

11/06/2023

Peter Van Driessche (M45) behaalt zilver op Belgisch kampioenschap masters discuswerpen, terwijl coach Jurgen(M50) voor de 19e keer de titel pakt

In een zonovergoten en broeierige dag te Sint Niklaas hebben Peter Van Driessche en zijn coach Jurgen onlangs deelgenomen aan het Belgisch kampioenschap masters discuswerpen. Terwijl Peter een zilveren medaille veroverde met een worp van 34m43, behaalde coach Jurgen voor de 19e keer de titel met een krachtige worp van 47m23, ondanks enkele gezondheidsproblemen.Het Belgisch kampioenschap masters is altijd een belangrijk evenement voor atleten op leeftijdscategorieën, waar de concurrentie hoog is en de prestaties van de deelnemers van een hoog niveau zijn gezien hun soms gezegende leeftijd.

Peter Van Driessche, een ervaren discuswerper en pupil van coach Jurgen, heeft bewezen dat hij er weer staat na enkele blessures. Met een worp van 34m43 liet Peter zijn technische vaardigheden en toewijding zien. Zijn zilveren medaille getuigt van zijn vastberadenheid om te slagen en zijn vermogen om onder druk te presteren. Peter heeft bewezen dat leeftijd geen beperking hoeft te zijn voor sportieve prestaties en dat passie en hard werken kunnen leiden tot goeie resultaten. Peter kon zich ook nog wat profileren in het kogelstoten met een worp van 09m53 en werd daarmee 6e.

Naast Peter’s succesvolle prestatie was er ook reden tot vreugde voor coach Jurgen, die voor de 19e keer Belgisch kampioen werd in het discuswerpen. Ondanks enkele gezondheidsproblemen wist Jurgen zijn vastberadenheid te tonen door een verre worp van 47m23 neer te zetten. Zijn consistentie en technische bekwaamheid hebben hem geholpen om zijn titel opnieuw op te eisen .

Het succes van Peter en Jurgen is niet alleen het resultaat van individuele inspanningen, maar ook van een sterke 35 jarige coach-atleetrelatie. Hun samenwerking toont aan hoe cruciaal een goede coaching is voor atleten, ongeacht hun leeftijd of ervaringsniveau.

De prestaties van Peter Van Driessche en coach Jurgen op het Belgisch kampioenschap masters discuswerpen zijn een bron van inspiratie voor atleten van alle leeftijden. Ze hebben laten zien dat doorzettingsvermogen, vastberadenheid en een sterke coach-atleetrelatie kunnen leiden tot succes, zelfs in het gezicht van uitdagingen en tegenslagen.

Katrien – Els – Muriel