2 HEL throwers op 1e lentewedstrijd en meteen een persoonlijk record voor Iantha D’hoey.

05/03/2023

Naast het Belgisch kampioenschap beloften was er ook een 1e lente meeting in Beveren (Volharding) waar Iantha D’hoey en Lex Meiresonne aan deelnamen.

Eind vorig jaar is de kersverse atlete Iantha bij de HEL throwers gekomen . Als beginnende discuswerpster duurt het soms wel even om de discustechniek onder de knie te krijgen. Als 1e jaar cadet was ze steeds op de wintertrainingen aanwezig en de coach vermoed dat ze ook met haar discus onder haar kussen slaapt.

En deze trainingen begonnen te lonen in Beveren . Meteen gooide ze 20m61 ver . Meteen 4 meter verder dan haar vorig record . Graag zou Iantha dit jaar 30 meter willen werpen en dit is ook mogelijk . Ze weet waar het zal vanaf hangen , maar das tussen ons.

De Belgische kampioen bij de cadetten van vorig jaar Lex Meiresonne treed nu als 1e jaar scholier in de werparena . Ze wouden zonder iets te zeggen de coach eens verrassen met een sterke prestatie . Bij Iantha lukte dat aardig maar Lex had een echte off day. Lex opende dit seizoen met 40m25 in het discuswerpen. Hem kennende gaat hij daar zeker niet tevreden mee zijn , maar geen nood , het seizoen is nog heel lang.